Patricia Bohlen Osteopat AB

Rektorsgatan 6, Helsingborg
Stängt- Öppnar måndag kl. 10:00

Aktuellt erbjudande:: "Betala 4, få 5". Det gäller osteopati, lymfmassage och ayurvedisk massage. Mer information och villkor står under respektive tjänst.

Boka tid

Välj behandlare
 • Välj behandlare
 • Visa alla
 • Patricia Bohlen
  Osteopat och Yogalärare
 • Yoga
 • Workshop
 • Fascia yoga
Osteopati
Osteopati nykund

En Osteopat försöker behandla grundorsaken till dina besvär, men kan också behandla symptom som är del av din smärtproblematik. Förutom kroppsliga besvär, som ryggsmärta, stelhet, smärta i nacke, axlar, bäcken och i höften, har jag även många klienter som lider av huvudvärk, migrän och matsmältningsbesvär. Ett första besök kan ta upp till 50 till 60 minuter. Du kommer att få en behandling efter att vi gått genom din hälsohistorik. "Få 5, betala för 4" är det aktuella erbjudande och du sparar 25%!! Villkor: Alla behandlingar tas inom 5 månader. Du betalar på plats efter varje behandling (du betala alltså inte i förskott). Bara säg till mig om du vill ta detta erbjudande, så är det enklare att hålla koll på antal gånger du varit hos mig. Det går bra att blandar mellan osteopati, lymfmassage eller ayurvedisk oljemassage, den femte behandlingen kommer dock max. vara 50 minuter om du blandar med osteopati.


Osteopati återbesök

Uppföljningsbesöket kan ta mellan 30 till 40 minuter. "Få 5, betala för 4" är det aktuella erbjudande och du sparar 25%!! Villkor: Alla behandlingar tas inom 5 månader. Du betalar på plats efter varje behandling (du betala alltså inte i förskott). Bara säg till mig om du vill ta detta erbjudande, så är det enklare att hålla koll på antal gånger du varit hos mig. Det går bra att blandar mellan osteopati, lymfmassage eller ayurvedisk oljemassage, den femte behandlingen kommer dock max. vara 50 minuter om du blandar med osteopati.

Fascia Manipulation
Fascia Manipulation nykund

Fascia Manipulation är en medicinskt behandling där jag behandlar orsaken till din smärta eller minskad rörlighet. Huvudfokus för denna metod är det funktionella förhållandet mellan muskler och den djupa fascian (bindvävnad). Genom att gnugga med knogarna eller armbåge på specifika punkter i den djupa fascian skapar jag friktion för att förbättra fascians glidförmåga. Punkterna behandlas så långe till all spänning släpper. Detta kan göra ont. Första besöket kan ta mellan 50 till 60 minuter. Du får en behandling efter anamnesen, examinationen och rörelsetester.


Fascia Manipulation återbesök

Ett återbesök kan ta upp till 30 minuter och gäller samma besvär. Har du ett nytt besvär så bokar du nykundsbesök.

Massage
Triggerpunktsmassage/ koppning 30 min

Triggerpunktsmassage är en smärtlindrande och muskelavslappnande behandling. Syftet är att lösa upp ”muskelknutor” eller triggerpunkter som orsaker smärta, stelhet och svaghet. Jag inleder med ett kort samtal (max. 5 minuter) om dina besvär och sedan undersöker jag de områden som är smärtsamma eller trötta. Det kan dock vara att jag undersöker och behandla även icke-symptomatiska muskler om jag tycker att dem bidrar till din smärta, minskad rörelseförmåga eller stelhet. Jag kombinerar ofta triggerpunktsmassage med koppning för bästa effekten! Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast. 30-minuter är tänkt för halva kroppen dvs axlar, nacke och övre rygg eller ben och ländrygg. Massagen är intensivt och det behövs inte mycket tid för att få en bra effekt.


Triggerpunktsmassage/ koppning 45 min

Triggerpunktsmassage är en smärtlindrande och muskelavslappnande behandling. Syftet är att lösa upp ”muskelknutor” eller triggerpunkter som orsaker smärta, stelhet och svaghet. Jag inleder med ett kort samtal (max. 5 minuter) om dina besvär och sedan undersöker jag de områden som är smärtsamma eller trötta. Det kan dock vara att jag undersöker och behandla även icke-symptomatiska muskler om jag tycker att dem bidrar till din smärta, minskad rörelseförmåga eller stelhet. Jag kombinerar ofta triggerpunktsmassage med koppning för bästa effekten! Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast. 45-minuter är tänkt för hela kroppen dvs ryggen och ben, eller armar. Har du enbart besvär i axlar och nacke eller bara ben ska du boka 30-min. Massagen är intensivt och det behövs inte mycket tid för att få en bra effekt. Vill du få bara triggerpunktsmassage eller koppning ska du säga det innan vi börjar med massagen.


Lymfmassage nykund

På första besöket kommer vi gå genom hälsodeklaration och ditt välbefinnande. Ett blankett skickats till dig i förväg via mejl. Du får även råd om egenvård, livsstil, andningsövningar och kost. En anamnes kan ta 10 och 15 minuter. Därefter får du en lymfmassage efter dina behov som tar ungefär 60 minuter. "Få 5, betala för 4" är det aktuella erbjudande och du sparar 25%!! Villkor: Alla behandlingar tas inom 5 månader. Du betalar på plats efter varje behandling (du betala alltså inte i förskott). Bara säg till mig om du vill ta detta erbjudande, så är det enklare att hålla koll på antal gånger du varit hos mig. Det går bra att blandar mellan osteopati, lymfmassage eller ayurvedisk oljemassage, den femte behandlingen kommer dock max. vara 50 minuter om du blandar med osteopati.


Lymfmassage återbesök

Under uppföljningen har vi ett kortare samtal om effekterna av förra massagen och utvecklingen. Samtalet följs av en lymfmassage på ungefär 60 till 70 minuter. "Få 5, betala för 4" är det aktuella erbjudande och du sparar 25%!! Villkor: Alla behandlingar tas inom 5 månader. Du betalar på plats efter varje behandling (du betala alltså inte i förskott). Bara säg till mig om du vill ta detta erbjudande, så är det enklare att hålla koll på antal gånger du varit hos mig. Det går bra att blandar mellan osteopati, lymfmassage eller ayurvedisk oljemassage, den femte behandlingen kommer dock max. vara 50 minuter om du blandar med osteopati.


Ayurvedisk huvudmassage Shiroabhyanga 40 min

Shiroabhyanga är en ayurvedisk huvudmassage med fokus på huvud, ansikte och nacke samt skuldror. En hårbottenmassage som ges med eller utan varm olja. Massagen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats och stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Shiroabhyanga ger bättre sömn och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress på ett unikt sätt. Spänningshuvudvärk och värk i nacke och skuldror motverkas. Huvudmassagen ges sittande och efterföljs av en vitaliserande massage av ansikte och nacke där du kommer att ligga på rygg. Shiroabhyanga tar 40 minuter och avslutas med en kort vilopaus.


Ayurvedisk massage Abhyanga

En klassisk ayurvedisk massage där Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och med lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avstressande för kropp och sinne. Muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna har en rensande effekt. Massagen inkluderar huvud (hårbotten), ansikte, mage, händer och fötter. Den avslutas med 5 minuters vila. "Få 5, betala för 4" är det aktuella erbjudande och du sparar 25%!! Villkor: Alla behandlingar tas inom 5 månader. Du betalar på plats efter varje behandling (du betala alltså inte i förskott). Bara säg till mig om du vill ta detta erbjudande, så är det enklare att hålla koll på antal gånger du varit hos mig. Det går bra att blandar mellan osteopati, lymfmassage eller ayurvedisk oljemassage, den femte behandlingen kommer dock max. vara 50 minuter om du blandar med osteopati.


Ayurvedisk massage Abhyanga & Marma

En klassisk ayurvedisk massage där Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och med lugna, svepande rörelser. Abhyangamassagen följs av en Marmabehandling som är en speciell form av ayurvedisk massage, en helande behandlingsform där specifika punkter i huden stimuleras med väldigt lätt beröring och eterisk olja för att balansera kropp och själ. En marmabehandling är anpassad till dina individuella behov och är baserad på ett kort samtal och pulsläsning (5 min). Det är varmt i rummet och kroppen täcks med handdukar. Behandlingen ger en djup vila och är väldigt bra mot stress och sömnbesvär.


Ayurvedisk massage Garshan & Abhyanga 75 min

Garshan massage är en lyxig, skön och välgörande ayurvedisk torrmassage med råsidevantar som stimulerar kroppen att lösa upp ackumulerade gifter och stress snabbare. Denna detoxmassage utförs med relativt snabba svep för att avlägsna de yttersta, torra och döda hudcellerna för en len och mjuk hud. Garshanmassagen är som en lymfdränagemassage som ökar förbränningen i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Denna föryngrande torrmassagen tar cirka 15-20 minuter och efterföljs av en Abhyanga helkroppsmassage med varm olja.

Kostcoachning
Ayurvedisk kostcoaching - nykund

Under denna session kommer vi gå genom din hälsoblankett & matdagbok (som du fyllt i 2 dagar innan) och pratar om vad du behöver hjälp med. Jag kommer läser din puls, ta din tungdiagnostik och kommer med förslag på vad som ska göras för att optimera din hälsa. Främst kommer vi gå genom kosthållning, men vi pratar även om stress, sömn och livsstil beroende efter behov. I priset är analys och utvärdering av matdagboken & hälsoblankett innan vårt möte och arbetet efter. Jag förbehåller mig rätten att skicka en mer detaljerade rekommendationer och förklaringar inom 3 dagar efter besöket.


Ayurvedisk kostcoaching uppföljning

Här kommer vi gå genom vad som funkade och vad inte och evtl. justeringar görs, ytterligare rekommendation och råd. Puls- och tungdiagnostik ingår även här.


Ayurvedisk kostcoachning online - nykund

Vårt möte sker via zoom. Du kommer få en inbjudan via mejl. Under denna session kommer vi gå genom din hälsoblankett & matdagbok (som du fyllt i 2 dagar innan) och pratar om vad du behöver hjälp med. Du kommer även skicka ett tydlig foto på din tungans framsida till mig för en tungdiagnos. Jag kommer med förslag på vad som ska göras för att optimera din hälsa. Främst kommer vi gå genom kosthållning, men vi pratar även om stress, sömn och livsstil beroende efter behov. I priset är analys och utvärdering av matdagboken & hälsoblankett innan vårt möte och arbetet efter. Jag förbehåller mig rätten att skicka en mer detaljerade rekommendationer och förklaringar inom 3 dagar efter besöket.

Yoga
Fascia Yoga (kurs)

Fördjupa dig i den fascinerande världen av ditt fascia-nätverk och utforska de dolda hemligheterna i din inre fasciastub! Denna fascinerande del av vår anatomiska struktur är mycket mer än bara ett stödjande nätverk - den är länken mellan stabilitet, rörlighet och en harmonisk kroppskänsla. De horisontella kupolerna eller diafragman följer: fotvalv, bäckenbotten, diafragma, struphuvudet, gommen, skallen och handflatorna. Upptäck den transformativa kraften i din inre fascia och upplev hur fascian vävs samman med andningstekniker, bandhas och chakran för att främja ditt välbefinnande och öka din livskvalitet. Gåvorna av en stabil inre fascia tub: -Ett stadigt underlag som ger dig stabilitet & säkerhet -En elastisk, stark bäckenbotten som utgör grunden för din hållning & rörelse -En stark bål som ger dig styrka & balans -Ett närande & renande andetag som förser dina celler med vital energi -En fri röst & en avslappnad käke som gör dig uttrycksfull & avslappnad. Kursdatum: Onsdagar kl 18.30-19.30 1/5: Introduktion av den inre fasciatuben 8/5: fokus på fötterna 15/5: fokus på bäckenbotten 22/5: fokus på en stabil bål (buk/rygg) 29/5: fokus andetag 5/6: fokus röst Pris: 995 kr inkl inspelningar på klasserna Vill du få tillgång till alla inspelningar till 12/6 (i fall du inte kan dela i en klass). Klasserna bygger på varandra.


Aerial Yoga fortsättning (klasser)

En klass till dig som har varit hos mig under en längre tid och känner sig trygg i sjalen. Vi värmer upp kroppen med enkla flödande sekvenser ståendes i mattan och går över till inversions (upp-och-ner övningar). Ni lär er flera variationer och mer stärkande övningar för ben och armar. Klippkortpris: 875kr/ 5 klasser (175kr/klipp, oanvända klipp återbetalas ej) Drop-In: 200kr Måndagar v9-22 (upphåll v13+14, evtl en vecka i maj) Kan köpas via epassi också. Du får betalningsinstruktioner i ett mejl innan start.

Workshop/föreläsning
Halvdagsretreat för kvinnor - 2/6
Kontakta oss för bokning

Välkommen till en morgon med Qigong & lymfdränerande yoga med Manuela & Patricia Dagen börjar med en skön yogaklass som främjar cirkulationen och rörlighet. Därefter följer en föreläsning/ workshop om hur du kan öka vitaliteten & förbättra din hälsa, och dagen avslutar med en harmoniserande och energigivande Qigong klass. Vetenskapen om Rasayana är en gren inom Ayurveda som beskriver allt från mat, örter, livsstil och tankar som föryngrar. "Anti-aging" metoder som ger vitalitet och boostar hälsan. Att ta hand om den livsenergin vi föds med gör att vi kan leva ett långt och friskt liv. Under Qigong-passet kommer vi att göra rörelser som harmoniserar och reglerar spridning av livsenergi i hela kroppen. Dessa rörelser påverkar de inre organen och stöttar andningen, matsmältningen samt det urogenitala systemet. Pris: 695kr Kl 9.30-10.30 yoga Kl 10.45-11.45 föreläsning/worskhop rasayana Kl 12-13 Qigong Ta med en egen matta eller handduk och ha på dig bekväma kläder. Vi varmt väder kör vi klasserna utomhus på gräsmattan. Adress: Rektorsgatan 6 eller Carl-öhrnsgatan 2 i Helsingborg beroende på vädret. Vi meddelar dagen innan. Presentkortet kan hämtas hos Manuela eller Patricia

Kontakta oss för bokning

Om oss

Hej! Jag är en osteopat och terapeut med intuitiva händer och helhetstänk. Det är mest klienter med mer invecklade besvär som hittar mig, men jag behandlar även enklare åkomma. Behöver du en terapeut som ska "fixa" dig är inte jag rätt person. Jag kan guida dig och hjälpa din kropp att läka och blir återställd, men det är främst du som ska ta ansvar för din egen hälsa och vara aktiv i ditt läkande. Det är oftast vissa rörelsemönster och vanor som spelar roll i uppkomsten av de flesta besvären, ibland kost och även stress. Jag har alltid samtal med mina klienter. På mina yogaklasser får du individuellt och personligt stöd. Jag är närvarande och guider dig intuitivt. Aldrig utsätter jag dig för skada och alla yogar i sin takt och på sitt nivå. Vill du yoga i mindre grupp (max 6-8 personer) och lära dig mer än bara positioner då kanske du hamnar rätt hos mig.

Öppettider

 • Måndag:10:00 - 18:00
 • Tisdag:15:00 - 19:00
 • Onsdag:09:00 - 17:30
 • Torsdag:Stängt
 • Fredag:08:00 - 18:00
 • Lördag:Stängt
 • Söndag:Stängt

Hitta till oss

Rektorsgatan 6, Helsingborg

Visa vägbeskrivning